22 nov 2012

blair witch cats

 
 
 
Mijn eigen achttien-jarige blair witch.
Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!
 
 
 
En nog een echte blair witch cat, Sinder. Rood,slim en superondeugend!
Meer zien?? Kijk verder voor nog meer foto's van dit duo...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 




15 nov 2012

Potten en pannen


 
 
Weer even terug naar het stilleven van laatst, nu met een spalter op groter formaat. Dit is moeilijk, ben bang om de vorm te verliezen en dat is nu juist wat ik niet wil.
Doet me denken aan chinese karakters ofzoiets, het lijkt helemaal niet meer op wat ik voor mijn neus had staan. Toch ben ik er nog niet klaar mee. Wordt vervolgd..

Aan zee..

 
Op de muur van mijn slaapkamer schilder ik wel eens wat. Als ik GROOT wil werken.
Ooit werd ik gek van mijn muren en verzon ik een zeezicht. Niet bedoeld voor andermans ogen en intussen alweer overgeschilderd maar heerlijk om te doen en ..een beetje stout ook, zo op de muur. Lekker dikke plakaatverf met een paletmes, wat kan het bommen...
 
 
 
 
 
Detail van zee op mijn muur. Ong 2mx2m.

 
Weer een ander stukje ervan.

 
En nog eens. Heerlijk!
 t Kan me niet schelen dat het technisch overal rammelt, ik kan er weer even tegen.

13 nov 2012

Referaat over Romantiek

Op 28 november is het zover, mijn klasgenote Hettie en ik gaan een referaat houden op de academie over de romantische periode in de 19e eeuw. En dan voornamelijk over het ontstaan, de vergelijkenissen en de verschillen tussen de volgende werken:


Gaspard David Friedrich,   de ijszee


Théodore Géricault,   het vlot van de Medusa

Wat direct opvalt is natuurlijk het zeer verschillende onderwerp op beide doeken maar net zo opvallend vind ik ook de overeenkomstige pyramidale compositie. Bovendien lijkt Friedrich me een aanhanger van het neoclassicisme met zijn koele benadering en nadruk op zuivere contouren terwijl Géricault met zijn doek de Romantiek in volle hevigheid heeft doen losbarsten, gezien zijn keuze voor een historische ramp als onderwerp ( toen nog recent),

6 nov 2012

Schetsen naar Rembrandt en da Vinci..



Kraplak pastel op oranje papier, 65x50 cm.
Naar een studie van Rembrandt.





6B potlood op papier, 65x50 cm, naar een studie van da Vinci.

blik op Zweden.






 

Hällefors, Zweden. Ter hoogte van Stockholm een huis gekocht. De natuur in die heel toegankelijk is en vooral...HELDER. Alles lijkt er pasgeverfd, alsof de glazen van je bril zijn opgepoetst, alsof je voor het eerst om je heen kijkt. Inspiratie komt vanzelf.      Fotografie.





 

 
 

 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 



 












 
 

 

speksteen, hard en toch zacht.

 Van een flink brok zwarte speksteen maakte ik deze variatie op een vogelschedel. Het is een gestileerde doorsnede en aan de binnenkant is oppervlakkig het woord 'vrij' gebeiteld.




 


Hier is het beeld af. Geschuurd in water, schoongemaakt en ingewreven met marpol, een wax- achtige beschermlaag voor steen.







 



5 nov 2012

mijn wereld in collage


Collages maken is een mogelijkheid om je eigen wereld vorm te geven. Ook geeft het een specifiek gevoel als je een beeld maakt uit fragmenten van bestaande beelden. Het liefst maak ik collages die mijn innerlijk weerspiegelen. Dat innerlijk heeft vele dimensies, hele drukke, nostalgische inzichten maar soms ook heel puur en sober. Dit alles is me even lief...





papier, gips, hout en potlood, 65x50cm.
 








Details

 
 



Karton, pen, eigen fotomateriaal, 65x50cm.







Papier,lijm en tekenpen, 65x50cm.






Papier, eigen fotomateriaal, 65x50cm.