24 apr 2013

Praktijk:werk in uitvoering

Vijf foto's van het werk van vorige week op de academie. In het grafieklokaal eerst de inkt uitrollen, even een proef maken en dan bezig met mijn werkstuk. Ik merk dat mijn focus begint te verschuiven van lijn en vlak naar lichaamsvormen, en dan met name mijn oude lievelingsvormen, de handen en de voeten.
Ik ben blij dat ik af ben van die eeuwige drang om de boel alleen maar op de klassieke manier weer te geven. Het frustreerde alleen maar en bevredigde nooit. Ik kan soms nog steeds niet geloven dat zo'n vastgeroest, ingesleten figuur als ik nog een hele nieuwe kijk op de dingen heb ontwikkeld. Ik ben daar zo blij mee, net of ik er een dimensie bij heb gekregen. Alles, maar dan ook letterlijk alles ziet er anders uit!



















22 apr 2013

Praktijk: monoprint

In het grafiek lokaal bezig geweest met experimenteren. krantenpapier vervormen, ininkten en door de pers halen. Ook andere materialen die een structuur afgeven uitgeprobeert..








21 apr 2013

Artistiek journaal

Niet stilgezeten de afgelopen maanden. Weer terug bij mijn oude liefde, het grafieklokaal.Maar daarvóór nog ben ik bezig geweest met laag over laag werken, nog steeds volgens de rode draad van dit jaar, het mexicaantje.
.
Het lijkt wel gebeeldhouwd, een gegeven wat ik absoluut wil behouden in mijn werk!




Mijn zoektocht krijgt duidelijkere vormen. Ik wist steeds ongevéér wat ik zocht maar het werd niet duidelijker. Ja, de lijn is belangrijk maar ik zocht ook een manier om fijne structuren te combineren met hardheid. Maar het werk mag niet grof en rauw zijn. En dit in combinatie met mijn eigen directe manier van werken, het lijkt haast een  onmogelijke queeste.
Dit afgebeelde werk is gemaakt met witte acryl en inkt. Het gaat niet zozeer om het beeld, dat is bijzaak, maar meer om het uitproberen van technieken en werkwijzes om zo te komen tot de manier die ik wil hebben om dan pas het eigenlijke beeld te gaan ontwerpen.
Hoe geef ik dat gevoel weer van subtiliteit, raffinement en levende lijnen, terwijl je ook een ontzag ervaart voor monumentaliteit, contrast en kracht..

Witte inkt en acryl op zwart karton, 50x30