1 okt 2013

Praktijk Fotografie serie 2


Een experiment om een gefragmenteerd beeld te krijgen, gekleurd glas met een blauw kartonnen achtergrond, op een spiegel geplaatst en dat bedekt met transparant folie.
In eerste instantie tevreden, het geeft een scherfachtig beeld, craquelé en in mooie kleuren. De flits van het fototoestel bederft ten dele het beeld maar het is een goede stap die nodig was om gemaakt te worden. Ik ben verslaafd geraakt aan het zogeheten proces, hoe heb ik het ooit zonder gedaan??










Edvard Munch

Gezien in Oslo ter ere van de 150ste verjaardag van Munch, een unieke tentoonstelling in het Nasjonal Galleriet én in het Munch Museet. Munch's werk van over de hele wereld verzameld en voor publiek te bezichtigen tot 13 oktober 2013. Geweldig was het om zijn enorme werken te zien zoals The Frieze of Life (1893) en The Reinhardt Frieze (1906-07), beeldenreeksen met als thema's angst, dood scheiding en ziekte. Maar ondersteboven was ik van zijn grafiek, monumentaal en heftig emotioneel. Ook de meer verfijndere litho's in zwart, rood en geel van The Sick Child waren zeer indrukwekkend. Vogelvluchtbezoek aan Oslo maar meer dan de moeite waard!






Ander grafisch werk...