22 feb 2013

Leerlingen en hun werk


Met mijn leerlingen op school ben ik bezig met etsen met de droge naald. Zij vinden het een fascinerende techniek, vooral het door de pers halen en zien of het gelukt is vinden zij spannend. Ze behalen erg leuke resultaten en zijn zelf vaak dik tevreden met het mooie plaatje wat het oplevert. Ik laat hen in perspex krassen, de lijntjes inwrijven met drukinkt en afdrukken op etspapier. Volgende periode gaan we linoleum snijden en in meerdere kleuren afdrukken!











14 feb 2013

Artistiek journaal

Hier zie je hoe een studie verloopt in drie foto's plus een detail. Ik heb hier gewerkt met witte en zwarte acrylverf en witte drukinkt, zwarte aquatint en houtskool. Het doel was eigenlijk om eens te zien wat deze materialen doen en gewoon te ontdekken wat het met mij doet. Ik krijg sterk de neiging om experimenteel te werken en zaken als geometrie eens te laten. Maar what happens next??








 Hup, ze zijn in een oogwenk weer terug, de strakke kaders.  Kan t nog niet laten. Binnen de kaders verder gegaan met de werking van de kwastharen. De weefselachtige indruk vind ik goed! Het is fragiel en mysterieus. Roept vragen op. Hoe miniemer, hoe beter. Het verdiend geen schoonheidsprijs maar daar ben ik niet mee bezig. Hoewel de dikke, zwarte lijnen me mateloos storen in het hele beeld, vind ik het contrast met de fijne hor-achtige lijntjes in een detailfoto toch interessant..




11 feb 2013

Artistiek journaal

 Weer een heleboel gedaan afgelopen tijd. Flink wat studies gemaakt op het gebied van arceren, structuren maken, vlakverdeling en het oude idee najagen dat er iets is wat een keer uit mijn vingers komt en waarvan ik roep: Jaa, dat bedoelde ik!! 

Witte acrylverf op zwart karton, 50x65cm
Een keer met sjablonen en een keer zonder. Favoriet zijn de gedeelten gemaakt met een grote spalter die met de haren luchtig over het karton wordt bewogen. Het witte, schilferige effect is iets wat me zeer bevalt en wat ik zeker nog eens zal toepassen. Zie onderstaande...